logo
Booking Biografi Repertoire Undervisning
klaver noder
Forside > Undervisning

Undervisning

Jeg er uddannet pianist/klaverlærer fra Det Fynske Musikkonservatorium med Hanne Bramsen Buhl til klaverpædagogik og Bjørn Elkjer til brugsklaver.

Pædagogisk har jeg erfaring med et bredt spektrum af elever i alle aldre med vidt forskellige niveauer, forudsætninger og forventninger. Min undervisning tager udgangspunkt i den enkelte elev. Nodelæsning og rytmelære kombineres med gehør alt afhængig af elevens alder og kompetencer. Uanset niveau lægger jeg vægt på musikalsk udtryk, klang, kropslig bevidsthed og selve processen selvstændigt at arbejde med musik.

Ofte inddrager jeg brugsklaver i min undervisning. Både som en indføring i rytmiske stilarter, men også for at øge den teoretiske og harmoniske forståelse af mere klassiske værker. Således er der en alsidighed i repertoirevalg, som selvfølgelig er tilpasset elevens ønsker og ambitioner. Music Mind Games, udviklet af Michiko Yurko, er en fantastik måde at lære om teori og hørelære på en sjov og udbytterig måde.

Selvom man kan spille som et orkester og akkompagnere sig selv på et klaver, er det utroligt lærerigt at spille sammen med andre. Sammenspil er at lytte til sig selv og sine medspillere og kan give et stort musikalsk udbytte samt fantastiske fællesskabsoplevelser. Udover praktiske musikalske færdigheder håber jeg at kunne bibringe eleven redskaber til at opleve musik og opdage at der er et alternativ til kommercielle stilarter.

Oplevelser med koncerter og den forberedelse der ligger deri er et vigtigt element, som for mig er uundværlig i musikundervisning. Derfor arrangerer jeg flere gange årligt elevkoncerter, hvor man uden det store forventningspres kan prøve sig selv af foran et publikum.

Til daglig underviser jeg i klaver og sammenspil ved Faaborg-Midtfyn Musikskole. Endvidere underviser jeg på privat basis elever fra Odense og omegn.


Brug for yderligere oplysninger?

Jørgen Groth-Andersen
Tlf.: 66 16 98 68
Mobilnr.: 21 24 75 97

E-mail: info@GrothKlaver.dk

CV

2004-
Klaverlærer ved Faaborg-Midtfyn Musikskole

2002-2009
Klaverlærer Esbjerg Kulturskole

2000-2007
Klaverlærer på Paarup Aftenskole

1999-2000
Studier hos Mirta Herrera i Rom

1995-2002
Stud. på Det Fynske Musikkonservatorium

1991-1994
Student fra Greve Gymnasium

1992-1995
Greve Musikskole
Luminita Sfintescu
Jørgen Groth-Andersen pianist
“Vi vil blot sige mange tak for den dejlige musik til vores bryllup på Holckenhavn slot. Vi har kun fået positive henvendelser fra vores gæster vedr. musikken.”

- Camilla og Paw
Copyright © 2006 Jørgen Groth-Andersen. Udviklet af Henrik Hoffmark